Will Rogers Turnpike

I-44.svg
Will Rogers Turnpike map.png
Will Rogers Turnpike
Begin Tulsa
Einde Miami
Lengte 88 mi
Lengte 142 km

De Will Rogers Turnpike is een turnpike in de Amerikaanse staat Oklahoma, onderdeel van de Interstate 44 in het uiterste noordoosten van de staat. De snelweg verbindt Tulsa met de grens met Missouri voorbij Miami. De tolweg is 142 kilometer lang.

Routebeschrijving

De Will Rogers Turnpike begint ten noordoosten van Tulsa, waar de Creek Turnpike verder rond Tulsa gaat, en de tolvrije Interstate 44 tolvrij door Tulsa gaat. De snelweg telt 2x2 rijstroken en voert noordoostwaarts door het glooiende tot licht heuvelachtige platteland van Oklahoma> De weg verloopt parallel aan de oude U.S. Route 66. Grotere kernen op de route zijn Vinita en Miami. In het uiterste noordoosten van Oklahoma, op slechts 300 meter afstand van het driestatenpunt met Kansas, steekt de tolweg de grens met Missouri over. De Interstate 44 in Missouri is tolvrij en voert direct langs Joplin en verder richting Springfield en St. Louis.

Geschiedenis

De Will Rogers Turnpike was de tweede tolweg die in Oklahoma werd aangelegd, na de Turner Turnpike tussen Oklahoma City en Tulsa. De Will Rogers Turnpike vormt een logisch vervolg, en opende op 28 juni 1957 voor het verkeer. De aanleg begon al voordat het Interstate Highway-systeem werd gecreëerd, en daarom is het als een tolweg geopend. Oorspronkelijk vormde de tolweg een directe verbinding naar Skelly Drive in Tulsa, onderdeel van de I-44. Met de bouw van de Creek Turnpike langs de oostkant van Tulsa in 2002 is het tracé van de Will Rogers Turnpike hier een stuk verschoven. De oude snelweg is niet meer in gebruik, maar is nog niet afgebroken.

Tol

De Will Rogers Turnpike is een tolweg, in het beheer van de Oklahoma Turnpike Authority. De toltarieven liggen zoals overal in Oklahoma zeer laag. De tol kan ook met de Pikepass betaald worden.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 28.000 voertuigen net buiten Tulsa, snel dalend naar zo'n 17.000 tot 22.000 voertuigen op de rest van de route tot de grens met Missouri.[1]

Referenties

Turnpikes in Oklahoma

Cherokee TurnpikeChickasaw TurnpikeCimarron TurnpikeCreek TurnpikeH.E. Bailey TurnpikeIndian Nation TurnpikeJohn Kilpatrick TurnpikeKickapoo TurnpikeMuskogee TurnpikeTurner TurnpikeWill Rogers Turnpike