Hoofdmenu openen
Yan'An Elevated Road map.png
Blank.png
延安路高架
Begin Shanghai
Einde Shanghai
Lengte 14 km

De Yan'An Elevated Road (Chinees: 上海延安高架路) is een expressway in Shanghai, China. De snelweg vormt een oost-westroute door Shanghai, vanaf Hongqiao Airport tot het centrum van de stad, waar een stadstunnel verder gaat naar Pudong. De snelweg is 14 kilometer lang.

Routebeschrijving

De Yan'An Expressway begint in het westen van Shanghai bij Hongqiao International Airport, één van de luchthavens van Shanghai. Men kruist hier de S20, de grote ring van Shanghai, en naar het westen gaat de G50 verder naar de westelijke voorsteden en als transitroute naar Hefei. De snelweg telt 2x3 rijstroken en loopt verhoogd op viaducten door dichtbebouwde delen van Shanghai. Na een paar kilometer volgt de afrit naar de Middle Ring Road, een direct knooppunt is er niet. De snelweg komt dan door een hoogbouwdistrict, waarna het knooppunt met de Inner Ring Road volgt. Vanaf hier wordt het landschap spectaculairder, met hoge wolkenkrabbers langs de snelweg. Dit deel telt eveneens 2x3 rijstroken en voert door het grote centrum van de stad. Tevens kruist men de South-North Elevated Road via een compact sterknooppunt. Hierna loopt de 2x3-snelweg nog een paar kilometer verder en eindigt dan voor de tunnels onder de Huangpu naar Pudong.

Geschiedenis

Het westelijke deel bij de luchthaven van 6,2 kilometer lengte is tussen 1995 en 1996 aangelegd en opende op 2 december 1996 voor het verkeer. Het middelste deel tussen de Inner Ring Road en de North-South Elevated Road opende in september 1999 voor het verkeer.

Referenties