Hoofdmenu openen
China G1515.svg
Jiangsu S29 map.png
S29 / G1515
Begin Yancheng
Einde Jingjiang
Lengte 168 km

De Yanjing Expressway (Chinees: 盐靖高速公路), voluit de Yancheng - Jingjiang Expressway (Chinees: 盐城-靖江高速公路) is een expressway in China, gelegen in de provincie Jiangsu. De snelweg vormt een noord-zuidroute vanaf Yancheng tot Jingjiang en is 168 kilometer lang. De snelweg heeft het nationale nummer G1515 en het provinciale nummer S29.

Routebeschrijving

De snelweg verloopt door de kustvlakte van Jiangsu en begint ten noorden van Yancheng aan de Shenhai Expressway. De snelweg bedient de stad Yancheng met een aantal aansluitingen en kruist de Yanhuai Expressway aan de zuidzijde ervan. De snelweg telt 2x2 rijstroken en voert zuidwaarts over het dichtbevolkte platteland, maar grote steden liggen er verder niet op de route. Bij Jiangyan kruist men de Qiyang Expressway, waarna de snelweg ten noorden van Jingjiang ter hoogte van het knooppunt met de Hushan Expressway overgaat in de Jinghu Expressway naar Shanghai.

Geschiedenis

De Yanjing Expressway is één van de oudere provinciale expressways in het midden van Jiangsu en is in november 2002 opengesteld. Sinds 2013 is het onderdeel van het nationale netwerk van expressways en werd het nummer G1515 aan de route toegekend.

Referenties