Yi Sun-sin Bridge

이순신대교
Blank.png
Yi Sun-sin Bridge.jpg
Overspant Gwangyang - Yeosu
Rijstroken 2x2
Totale lengte 2.260 meter
Hoofdoverspanning 1.545 meter
Hoogte brugdek 77 meter
Openstelling 10-05-2012
Verkeersintensiteit ? mvt/etmaal
Locatie kaart

De Yi Sun-sin Bridge (Koreaans: 이순신대교) is een hangbrug in Zuid-Korea, de grootste van het land, gelegen bij Yeosu in het zuiden van Korea.

Kenmerken

De Yi Sun-sin Bridge overspant het havengebied van Gwangyang langs de zuidkust van Zuid-Korea. De hangbrug heeft een totale lengte van 2.260 meter en een hoofdoverspanning van 1.545 meter. De brugpylonen zijn 270 meter hoog en de vrije doorvaart onder het brugdek bedraagt 77 meter. Over de brug loopt een lokale weg met 2x2 rijstroken tussen Gwangyang en Yeosu. De brug is tolvrij. De brug staat pal naast de grootste staalfabriek ter wereld.

Geschiedenis

 
De Yi Sun-sin Bridge.

De brug is aangelegd om de uitgestrekte industrie- en haventerreinen van Gwangyang en Yeosu met elkaar te verbinden. Voorheen maakte het verkeer gebruik via de westelijker gelegen Highway 17. De brug ging in oktober 2007 in aanleg en werd op 10 mei 2012 provisorisch opengesteld en op 13 januari 2013 volledig opengesteld voor het verkeer. Tegelijkertijd is iets zuidelijker ook een tuibrug aangelegd. Bij openstelling was het de op drie na langste hangbrug ter wereld en de grootste van Zuid-Korea. De brug is vernoemd naar admiraal Yi Sun-sin (1545 - 1598) die het eerste gepantserde oorlogsschip ter wereld heeft gebouwd in de oorlog tegen Japan.

Verkeersintensiteiten

Er zijn nog geen verkeersintensiteiten van de brug bekend.

Referenties