Hoofdmenu openen
S22.png
Jiangsu S22 map.png
S22
Begin Yizheng
Einde Nanjing
Lengte 39 km

De Yining Expressway (Chinees: 仪宁高速) is een provinciale expressway in China, gelegen in de provincie Jiangsu. De snelweg verloopt vanaf Yizheng naar Nanjing en is het oude tracé van de Hushan Expressway. De snelweg is 39 kilometer lang.

Routebeschrijving

De Yining Expressway verloopt ten zuiden van de Hushan Expressway, de afstand tussen beide snelwegen bedraagt maximaal 5 kilometer. De Yining Expressway telt 2x2 rijstroken en heeft krappe aansluitingen, de noordelijker verlopende Hushan Expressway is ingericht op doorgaand verkeer. Ten westen van Yangzhou splitst de Yining Expressway van de Hushan Expressway en sluit ten oosten van Nanjing weer op de Hushan Expressway aan.

Geschiedenis

De Hushan Expressway is tussen Yangzhou en Nanjing begin jaren '90 aangelegd met 2x2 rijstroken. Deze snelweg was niet effectief meer te verbreden, waardoor gekozen is om noordelijker een nieuw tracé te bouwen en de oude route om te nummeren naar de S22, waarmee het een provinciale expressway werd. Het nieuwe tracé van de Hushan Expressway opende op 8 december 2012 voor het verkeer.

Referenties