Hoofdmenu openen

Yongtaiwen Expressway

S1.png
Zhejiang S1 map.png
S1
Begin Beilun
Einde Ningbo
Lengte 37 km

De Yongtaiwen Expressway (Chinees: 甬台温高速公路), voluit de Ningbo - Taizhou - Wenzhou Expressway (Chinees: 宁波-台州-温州高速公路) is een expressway in China, gelegen in de provincie Zhejiang. De snelweg vormt een 253 kilometer lange noord-zuidroute, waarvan een groot deel samenvalt met de Shenhai Expressway (G15). Het deel tussen Beilun en Ningbo is 37 kilometer lang en als de S1 genummerd.

Routebeschrijving

De snelweg begint in het havengebied van Beilun, een district ten oosten van de eigenlijke stad Ningbo. De snelweg verloopt met 2x2 rijstroken door dichtbebouwd gebied van Beilun en kruist er de Chuanshan Port Expressway (S20). De snelweg voert dan door wat landelijk gebied voordat men de grote stad Ningbo bereikt. De snelweg verloopt door het oosten en zuiden van Ningbo en heeft opvallend genoeg geen aansluitingen naar het onderliggend wegennet van Ningbo, men kan alleen naar de Hangzhouwan Ring Expressway (G92) en kruist twee maal de Ring Expressway (G1501) van Ningbo, waarna de Shenhai Expressway (G15) verder zuidwaarts gaat naar Taizhou en Wenzhou.

Geschiedenis

De snelweg is tussen 1996 en 1998 aangelegd als verbinding tussen Beilun en Ningbo, het was één van de eerste snelwegen bij Ningbo. Oorspronkelijk verliep de snelweg nauwelijks door bebouwd gebied, na 2000 is de regio significant verstedelijkt.

Referenties